SON DAKİKA

testerparfums

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

12 Eylül 2024 - 11:52 'de eklendi ve kez görüntülendi.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Tuvalette beş dakikadan fazla duranlar d!kkat! Bu hastalığın pençesinde olabilirsiniz..

Bir sağlık uzmanı, tuvalette uzun süre geçirmenin anüs içerisinde basınç oluşmasına sebep olarak hemoroid (basur) riskini artırabileceğini belirtti.

Hemoroid, anüste veya anüs çevresinde genişlemiş kan damarlarıdır. Bağırsak hareketleri sırasında kronik kabızlık ile bağlantılıdır.

Tuvalette fazla zaman geçirmek o bölgedeki kan akışını engelleyebilir. Sağlık uzmanı Stephanie Taylor bu konuda “Tuvalette oturmaktan, gazete okumaktan veya sosyal medyada gezinmekten keyif alıyor olsanız da bu rektumunuza zarar verebilir.” dedi.Taylor, “Anüsünüz alt yarınızın geri kalanından farklı bir seviyedeyken oturduğunuzda, bu alt rektumunuzdaki damarlara ekstra baskı uygular, bu da sonunda rahatsız edici olabilen ve rektal kanamaya neden olan hemoroidlere yol açabilir.” dedi.

Tek seferde uzun süre tuvalette durmaktan kaçının. Bağırsaklarınızı boşaltmak sadece 5 dakika sürmeli, 5 dakikadan fazla bağırsak hareketi olmadan oturuyorsanız kabız olduğunuzun göstergesidir.

Sağlık uzmanı Mayo Clinic, “Bazen hemoroidde bir pıhtı oluşabilir. Tehlikeli olmamasına rağmen, son derece acı verici olabilir. Bazı durumlarda delinmesi ve boşaltılması gerekir.” dedi.

Hemoroidi önlemek için yüksek lifli beslenebilir, daha fazla sıvı tüketebilirsiniz.

Ayrıca sağlık uzmanları tuvalette uzun süre beklemenin dışkının kurumasına ve geçmesinin zorlaşmasına sebep olduğunu dile getirdi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
SON DAKİKA