SON DAKİKA

testerparfums

Bakın ne kadar saat uyumalıyız? Günlük yaşamımızda uyku neden önemli?

Bakın ne kadar saat uyumalıyız? Günlük yaşamımızda uyku neden önemli?
Bu haber 15 Ekim 2023 - 1:13 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bakın ne kadar saat uyumalıyız? Günlük yaşamımızda uyku neden önemli?
Ne kadar uyumalıyız? hangi yaşta hangi oranda uyumalıyız? makalemizde vücudumuzda normal uykunun avantajlarını derledik.

Yaşamımızın üçte biri olan uyku, kolay bir süreç olarak kabul edilir, ancak sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazlarından biridir. uyku hakkında anlamak için öğelerden biri karanlıkta 23.00 ve 03.00 arasında uyuyor olmalıdır.

Uyku pasif bir dönem değildir, çünkü sağlıklı yaşam için hayati ve hayati olduğu varsayılmaktadır. Çünkü bir bireyin sağlıklı kalması ve iyi yaşaması için gereken bazı hayati fizyolojik onarımlar sadece uyku sırasında yapılabilir

uykunun önemi

Uyku sırasında vücudumuzda ne olur?
Uyku hayatımızın üçte birini oluşturur, ancak çoğu insan buna yeterince dikkat etmez. Uyku, beynimizin ve vücudumuzun yeniden inşa edildiği bir dönem olabilir. uyuduğumuzda bakın, vücudumuzdaki bütün kanın 1 / 5’i beyni süreki besler. Öğrenilen bilgileri belleğe kaydeder. Uyku sırasında, nöroplastisite dediğimiz ve LTM’yi güçlendirdiğimiz sinir hücreleri arasındaki bağlantıyı sağlayan yeni sinaptik iletim tomurcukları oluşur. uyuduğumuzda, beynimizde biriken toksik maddelerin temizlenmesini sağlayan glimphatic sistem mekanizması çalışır.

Beynimiz ve vücudumuz temizlik ve onarım işlerini 23.00-03.00 karanlıkta yapıyor. Uyanıklık sırasında enerji kaynaklarımızı tüketmemiz sayesinde harcanan enerji, adenosin adı verilen zararlı maddelere dönüşür. Beynimizde adenosin arttıkça, uyku arzumuz artar, çünkü bu genellikle vücudun bize verdiği ‘şimdi uyu’ uyarısıdır. Biz buna halk dilinde “uyku bastırma” diyoruz. Enerji kaynaklarının uykuya dalarak tükenmesi sonucu oluşan zararlı adenosin maddeleri vücuttan atılır ve bu maddelerin vücudumuza zarar vermesi önlenir. daha az hasta çekmek ve sağlam bir sisteme sahip olmak için karanlıkta 23.00-03.00 arasında uyumak çok önemlidir.
Uyku esnasında

Mükemmel Uykunun 14 Faydası
– Sistemi güçlendirir, hastalıklara karşı direnci arttırır

– Öğrenme yeteneğini artırır

– Belleği güçlendirir

– Konsantrasyon gücünü artırır

– Kötü kolesterolü azaltarak kalp rahatsızlığına karşı korur

– Vücuttan zararlı toksin atılımı sağlar.

– Mekanizmamızın düzgün çalışmasını sağlar

Kanser oluşumunu azaltır

– Obeziteyi önler

– Beynimizin kendini yenilemesine izin verir
Hormon salınımını düzenler

– yaşlanmayı geciktirir

İnme ve saldırı riskini azaltır

– Çocuklarda hiperaktiviteyi önler

Uyku Vakfı sitesinde bulunan habere göre, düzensiz yaşayarak alkollü ve kafeinli içecekler içmek, bazen uyanmak için tarafımızca uygun olmayan alarmla bizde uyanmak mekanizmamızı etkileyebilir. ABD Ulusal Uyku Vakfı ile yapılan bir açıklamaya uygun olarak, İnsanların yaşam tarzı mükemmel uyku için süresinin belirlenmesinde en hayati kriterdir.
iyi bir uyku

Ne kadar uyumalıyım?
Üç aya kadar bir yenidoğanın günde 14 ila 17 saat uyuması gerekirken, bu rakamlar 12 ila 18 arasında değişebilir.

4 aydan 11 aya kadar olan bebekler 12 ila 15 saat arasında uyumaya başladılar.
1-2 yaş arası çocukların 11-14 saat uyuması önerilir.

Günde 10-13 saatlik uyku, henüz okula başlamayan üç ila 5 yaş arasındaki gençler için sağlıklı olarak dikkate alınır.

Varisite dönemine giren 6-13 yaş arası gençler için 9 ila 11 saat uyku önerilmektedir.

14-17 yaş aralığı için önerilen uyku süresi 8 ila 10 saattir.

7-9 saat, ergenlik sona erdiğinde ve yetişkinlik başladığında 18 ila 64 yaş arasındaki kişiler için ideal uyku süresidir.

65 yaşın üzerindekilar 7-8 saat uyumak zorunda kaldılar.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA