SON DAKİKA

testerparfums

Birinci Ay Gebelik Dönemi Nasıldır

Birinci Ay Gebelik Dönemi Nasıldır
Bu haber 15 Ekim 2023 - 1:23 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Birinci Ay Gebelik Dönemi Nasıldır
Hamilelik ayı boyunca siz ve bebeğinizdeki değişiklikleri daha iyi kontrol edelim. Önce deneyimlediğiniz değişikliklerle başlayalım, sonra bebeğinizdeki değişikliklere geçelim.

Her şeyden önce, bu dönemde kendinize konsantre olmamanız durumunda gerçekten acı verici bir süreciniz olacağını size hatırlatalım. Hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı son derece önemlidir.

SİZDEKİ DEĞİŞİKLİKLER
Adetiniz bu noktaya kadar düzenli olarak devam ediyordu, ama muhtemelen bu ay adet görmediniz. Ve bir sabah uyandığınızda, mideniz bulanık hissetmeye başladı. bu genellikle hamileliğinizin ilk ayının birincil işaretidir. daha önce hiç bir zaman geçirmedin. Ancak, şimdi iki hafta hamile kalıyorsunuz ve tükürük salgınızda kusma ile bir artış olacak.

Bu dönemde plasenta hormon üretmeye başladı. Plasentanın ne anlama geldiğini merak ediyorsanız, bebeğinizi besleyecek olan kablo olarak adlandırılan kablodur. tanıdığınız kanal bu. Bu ay, göğüsleriniz hassas hissetmeye başlayacak ve şişmiş hissedeceksiniz.

Şimdi rahminiz yavaşça büyümeye başlayacak, ama hissetmeyeceksiniz. Hamileliğin ilk ayında yorgun ve halsiz hissedersiniz. bu genellikle normaldir. Uyku düzeniniz bozulmaya başlayacak ve sık idrara çıkma şikayetleriniz bile olacak.

Ay 1 Gebelik
Hamileliğinizi fark ettiğinizde, psikolojik olarak aşırı miktarda yiyecek veya başka bir yol beklersiniz. Bu sürecin üç aylık dönemde devam etmesi bekleniyor. Şimdi zaman zaman öfkeli bir anne ya da ağlamaklı bir anne olacaksın. bu durumda babanızın sizi desteklemesi önemlidir.

1. Ay Gebelik Dönemi ve Bebeğinizdeki Değişimler
Hamilelik, sperm ve döllenme ile yumurta karışımı ile başladı. Babanın spermi bebeğin cinsiyetini belirler. bu dönemde embriyo adı verilen hücre yapılır ve üst ve vücuda sahiptir.

Bebeğiniz şimdi amniyotik adı verilen bir kese sırasında ve kese içinde büyümeye başlar. yavaş yavaş gelişmeye başlayacak. İlk olarak, gastrointestinal sistem beyin, gözler, ağız ve iç kulaklarla yapmaya başlar. Bu dönemde bebeğinizin kulakları bir ölçüde boyutta ve burnu oluşmaya başladı. Kollar ve bacaklar yavaşça şekil almaya başlar. 1. Ayın başında bebeğiniz elma çekirdeği gibi yaklaşık 6 mm büyüklüğündedir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA