SON DAKİKA

testerparfums

Çocukların Boyunu Büyüten Gıdalar Bakın Nelerdir?

Çocukların Boyunu Büyüten Gıdalar Bakın Nelerdir?
Bu haber 15 Ekim 2023 - 1:25 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çocukların Boyunu Büyüten Gıdalar Bakın Nelerdir?
Çocukların zirvesini artıran yiyecekler nelerdir? Doğrudan cevap verelim. Kalsiyum ve D vitamini içeren gıdalar, uzamada en faydalı olanlardır.
Genetik faktörlere ek olarak, diyetisyenlerin yorumlarıyla tutarlı olarak beslenme ve sporun uzun olması da önemlidir. Özellikle kalsiyum bazlı gıdalar ve D vitamini içeren gıdalar uzatma konusunda hayati öneme sahiptir.

Etkinlik dönemlerinde yapılacak spor aktiviteleri de gençlerimizin uzunluğunu etkiler. Özellikle basketbol oynamak daha uzun olmamızı sağlıyor.

Peki, yüksekliği artıran yiyecekler nelerdir?
Süt ve ürünleri en önde gelen uzun süreli gıdalar arasındadır: Kalsiyum gıdası süt ürünleri anlamına gelir. Süt ve süt ürünleri çocukların kemik ve diş gelişimi için en önemli besinlerdir. Peynir, yoğurt ve süt … Peynirimi, günlük sütümüzü ve yoğurtumuzu kahvaltıda yemeyi unutmayalım.
Kalsiyum depolama kaşar: Kaşar peynirin yeri kalsiyum depolamasında farklıdır. Kesinlikle kahvaltıda olması gereken bu Kalsiyum deposunu ihmal etmeyelim.

Çocuklarda yükseklik artışı sağlayan ana faktör, birlikte kalsiyum ve D vitamini gerektirmektir. Bu iki önemli besin, boylarını uzatmak için birlikte tüketilmelidir. Kalsiyum kaynağının süt ve süt ürünleri olduğunu belirttik.

İstismar, yoğurt ve peynirin yanı sıra tonlarca D vitamini içeren ürünler de eklenmeli ve bu ikisi birlikte tüketilmelidir. Bu arada, en zengin D vitamini kaynağının güneş olduğunu belirtmek gerekir.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA