SON DAKİKA

testerparfums

İnsanları aptal yapan IQ seviyesini İndiren gıdalar bakın neler?

İnsanları aptal yapan IQ seviyesini İndiren gıdalar bakın neler?
Bu haber 15 Ekim 2023 - 1:42 'de eklendi ve kez görüntülendi.

İnsanları aptal yapan IQ seviyesini İndiren gıdalar bakın neler?
Hayatımızda sık sık tüketildiğinde insanları aptal yapan bazı yiyecekler vardır. Ne yazık ki, insanların IQ seviyelerini düşüren gıdalar yaşamın tamamında mevcuttur.

Tuzlu yiyecekler
Tüm tuzlu yiyecekler tam anlamıyla beyin hücrelerine zararlıdır. Bu yiyecekler düşünme yeteneğimizi azaltır.

Doymuş yağlar
Bir çalışmada, yüksek doymuş yağ içeren yiyecekleri yemenin beynin işlevlerine zarar verdiği ortaya çıktı. 8.000 kadın üzerinde yapılan araştırmalar, doymuş yağlarla beslenen insanların zayıf bir hafızaya sahip olduğunu ve bitkisel yağ ve avokado gibi sağlıklı yağlarla beslenen kişilerin sağlam bir hafızaya sahip olduğunu göstermiştir. Bu araştırmanın da gösterdiği gibi, doymuş yağlı yiyeceklerle beslenmek beyin fonksiyonlarına zarar verir.

Kızarmış gıdalar
İspanya’da yapılan bir araştırma, kızarmış yiyeceklerin Alzheimer, Parkinson ve nörolojik hastalıkları tetiklediğini ortaya koydu. Kızarmış yiyecekler mutfağımızın bir bileşenidir.

Şeker
Mükemmel bir tada sahip vazgeçilmez ürünlerimiz arasında yer alan şeker, bu yiyeceğe zarar vermez, bu yiyecek aşırı miktarda tüketilirse. Şeker vücuda aşırı miktarda alındığında, her zaman dikkat etmeli ve kontrol etmeliyiz çünkü fazla şeker hem vücudu ağırlaştırıcı hem de beyin kilitlemelidir.
Bir Amerikan üniversitesinde yapılan bir araştırma, fruktozun beyin aktivitesini yavaşlattığını ve hafızayı zayıflattığını ortaya koydu. Bilinenin aksine şeker insanları aptal yapar.

Düşük karbonhidratlı gıdalar
Bir araştırmaya göre, düşük karbonhidratlı gıdalarla beslenen 22 ila 55 yaş arası kızların beyin fonksiyonlarında bir düşüş tespit edildi. Vücudunuzun da karbonhidratlara ihtiyacı olduğunu, ancak vücudumuzun da karbonhidratlara ve tüketilmesini istediğini unutmayın. Çok fazla karbonhidrat yemek iyi değildir çünkü beyin fonksiyonlarına zarar verir.

Cips, pizza ve diğer hamur işleri
Fast food çocukları aptal yapar. Bu araştırmada kanıtlanmıştır. Fast food yemekleri, yukarıda bahsettiğimiz birçok yağ, tuzlu, düşük karbonhidratlı yemekler içerir. bu yemeklerin aşırı miktarda olması insanların düşünme yeteneklerini kör eder.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA