SON DAKİKA

testerparfums

Her zaman yorgun hissediyorum! Ama neden?

Her zaman yorgun hissediyorum! Ama neden?
Bu haber 15 Ekim 2023 - 1:39 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Her zaman yorgun hissediyorum! Ama neden?
Yorgunluk hissi yaşam standardını düşürür ve sosyal ilişkilerimizi zayıflatır. Yorgunluk hissinin açıklamaları neler, sizin için araştırdık. yorgunluk hissinin en önemli nedenleri aşağıdaki gibidir. Susuzluk, cep telefonları, ilaçlar, demir eksikliği ve aşırı egzersiz.

Susuzluk
Susuzluk normalde beynin tembelleşmesine neden olur ve sizi sadece tembel olduğunuz konusunda uyarır. Susuzluk, yorgun belirtiler arasında hayati bir yere sahiptir. Yorgunluk hissi ortaya çıktığında, hemen birkaç bardak su içtikten sonra, susuzluğun neden olduğu bir yorgunluğunuz varsa, hemen kendinize gelirsiniz.

Cep telefonları
Siz uyurken yalnızca cep telefonlarının değil, mavi renkte olan elektronik cihazların da kapalı olduğundan emin olun. Çalışmalar, bu cihazların uyku hormonu melatoninin baskılanması sayesinde yorgunluğa neden olduğunu göstermektedir.

İlaçlar
Birçok ilacın insan enerjisini azalttığı ve yorgunluk hissi sağladığı bilinmektedir. Antidepresanlar, migren ilaçları, yaşamsal işaret ilaçları ve ilaçlar vücut enerjimizi alır. genellikle, bu tür ilaçların yatmadan önce sarhoş olmasını öneririz.

Aşırı Egzersiz
Spor oynamak, suş hormonu kortizolünün boşalmasını önler ve bizi daha huzurlu hissettirir. Kortizol hormonunun kontrol altında tutulması vücudunuzdaki stresi azaltır ve yorgunluk hissini ortadan kaldırır. Yarım saat ve bir saat arasında egzersiz yapın, özellikle spor yaparken, süreyi uzatmayın. Daha fazla spor yapmak, kortizol hormonunun salgılanmasını arttırır.

Demir eksikliği
Mineraller vücudunuza oksijen taşır ve bizi enerjik yapar. Oksijen, hücrelerin enerji kaynağıdır. Vücudumuzda istediğimizden daha az mineral varsa, bu yetersiz oksijen sayesinde yorgunluk hissini arttırır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA